ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Κόκκινο Κρασί Bordeaux
Το Château Guillaume Blanc, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τη Sainte Foy la Grande, στην άκρη της Gironde, υπάρχει από τον 16ο αιώνα. Το όνομα της κτήματος αναφέρεται στον πρώην κύριο της ιδιοκτησίας, Guilhaume Blanc, ο οποίος εκλέχθηκε πρόξενος της διάσημης γειτονικής μπαστίλας της Sainte Foy La Grande, ενός προπυργίου για το εμπόριο με την Αγγλία.
Το Château Guillaume Blanc διαθέτει ένα γοητευτικό κτήριο σε στυλ chartreuse. Ο αμπελώνας του τώρα εκτείνεται σε 65 εκτάρια, κατακερματισμένα σε μια πληθώρα εκτάσεων. Η κτήμα επωφελείται από ένα σύνθετο και μοναδικό terroir, όπου οι αμμώδεις περιοχές είναι φυτεμένες με ποικιλίες Cabernet, και οι κεκλιμένες περιοχές από πηλό-ασβεστόλιθο είναι φυτεμένες με Merlot. Η ποικιλία Malbec καλύπτει 5 εκτάρια, φυτεμένη σε έδαφος πηλού-ασβεστόλιθου.
Οι αμπελουργικές πρακτικές είναι φιλικές προς το περιβάλλον και πιστοποιημένες HVE (Υψηλή Περιβαλλοντική Αξία). Αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην παραγωγή ισορροπημένων, πλούσιων και δομημένων κρασιών, διαθέσιμων σε μια ποικιλία cuvées.
Αυτή η φιάλη του LOS PAGOS Chardonnay από τη Χιλή είναι ιδανική για όσους αγαπούν το καλό κρασί. Με χωρητικότητα 75 cl, προσφέρει μια μοναδική και εκλεπτυσμένη γεύση χάρη στην επιλογή των καλύτερων σταφυλιών. Αφεθείτε να σας κατακτήσουν τα φρουτώδη αρώματά της, λουσμένα από τον χιλιανό ήλιο. Κάθε γουλιά είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.
Ποιο μεγάλο ροζέ γαστρονομίας μας προσφέρει εδώ το Château Simone! Το σκούρο και σολομό χρώμα του προαναγγέλλει τη γεύση: θα είναι ένα κρασί με χαρακτήρα προορισμένο για το τραπέζι. Γευστικές και έντονες νότες κόκκινων φρούτων (κεράσι, φράουλα) συνδυάζονται εδώ με γλυκές μπαχαρικές νότες (βανίλια, κανέλα) καθώς και με μια λουλουδένια πινελιά που εξελίσσεται σε τριαντάφυλλο. Το σύνολο είναι υπέροχα δομημένο από μια μεταλλική, σαλιαριστή υφή καθώς και μια ελαφριά τανική δομή. Ένα κρασί που θα εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της νεότητας του, αλλά θα διατηρηθεί επίσης εξαιρετικά στην κάβα. Η πικάντικη και ισχυρή πλευρά του θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο προς μεγάλη χαρά των λάτρεις του είδους. Ένα μοναδικό ροζέ!
Περιεκτικότητα: 75cl
Τύπος: Ροζέ κρασί
Ποικιλίες: 45% Grenache, 30% Mourvèdre
AOC: Palette
Διατήρηση: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2032
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C
{"Commentaire":"Το 1995, ο Jean-Claude Rouzaud ανακαλύπτει το Château de Pez και την μακρά του ιστορία. Δημιουργήθηκε το 1452 και υπήρξε, μεταξύ άλλων, για δύο αιώνες ιδιοκτησία των Pontac, ιδιοκτητών του Château Haut-Brion και πρωτοπόρων μεγάλων terroirs. Το terroir του Pez, μάλιστα, είναι εξαιρετικό και ενιαίο. Η τοποθεσία είναι ιδανική και το κάστρο γοητευτικό. Η απόφαση του Jean-Claude Rouzaud επιβεβαιώνεται από την γευστική δοκιμή της απίστευτης συλλογής παλαιών ετών του Château. Πολύ στρογγυλό, λεπτό, κομψό… Έτσι, το Château de Pez εντάσσεται στη “Roederer Collection”. Σήμερα, η Maison Roederer ανήκει στον γιο του, Frédéric Rouzaud. Με αυτοθυσία, ταπεινότητα και πάθος, το αμπέλι αναφυτεύεται και η ιδιοκτησία εξοπλίζεται με πλεονεκτήματα για να επιβεβαιώσει το στυλ των κρασιών του Château de Pez.\n\nDégustation\nΗ ρόμπα είναι σκούρα με όμορφο άρωμα δέρματος. Η γεύση είναι μακρά, πυκνή και βελούδινη, με όμορφα αρώματα μπαχαρικών, γλυκόριζας, μαύρων φρούτων, ώριμης και ζουμερής φράουλας. Ωραία διάρκεια, εξαιρετικό φινάλε γλυκόριζας.\n\nCépages: Cabernet Sauvignon (56%), Merlot (41%), Petit Verdot (3%)\nProducteur: Οικογένεια Rouzaud (Louis Roederer) στο Saint-Estèphe (33180)\nFormats et conditionnements: Μπουκάλι (75cl) - Ξύλινη κούτα των 6 - 2013"}
Ιστορία: Βρίσκοντας τις ρίζες του ήδη από τον 15ο αιώνα, το Château de Pez είναι μία από τις παλαιότερες ιδιοκτησίες της ονομασίας Saint-Estèphe. Ιδιοκτησία που ανήκε κυρίως στην οικογένεια de Pontac, ιδρυτή του Château Haut-Brion, αυτό το κτήμα στην αριστερή όχθη του Μπορντό πωλήθηκε ως εθνικό αγαθό κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Από το 1995, το Château de Pez είναι ιδιοκτησία του Οίκου Σαμπάνιας Louis Roederer.
Ποικιλίες: καμπερνέ σοβινιόν 51%, μερλό 43%, καμπερνέ φραν 3%, πετί βερντό 3%
Οινοποίηση: οινοποίηση κατά τμήματα σε ξύλινες δεξαμενές και σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες τριγωνικές δεξαμενές.
Ωρίμανση: 12 μήνες σε βαρέλια (εκ των οποίων το 33% είναι νέα)
Γευσιγνωσία: Ένα ενδιαφέρον κρασί με καλά ισορροπημένο χυμό (δέρμα και κεράσι) και δομή που έχει κερδίσει πολύ σε κομψότητα. Η ισορροπία γίνεται γύρω από ένα πλούσιο σε μερλό χαρμάνι, η ωρίμανση είναι άψογη, ούτε πολύ ούτε λίγο.
Muscadet De Sèvre Et Maine Domaine De La Hautière - Domaine Damien Robert - ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΑΡ
Συνοδεία φαγητού-κρασιού: ψητά, πλάκες
Ποσοστό αλκοόλ: 12°
Κτήμα: Domaine Damien Robert
Ονομασία: Muscadet de Sèvre et Maine
Χρονιά: 2018
Καλλιέργεια: Υπεύθυνη
Ποικιλία: Melon de Bourgogne
Ετικέτα: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης
Αναφορές: Χρυσό μετάλλιο
Χρυσό χρώμα με πράσινες αντανακλάσεις.
Νότες από λευκά λουλούδια (ακακία, αγιόκλημα) και κίτρινα και λευκά φρούτα.
Άμεσο και φρέσκο, ο ουρανίσκος προσφέρει μια μελωμένη επίγευση.
Λευκό κρασί ξηρό, φρέσκο, ελαφρύ και φρουτώδες, συνοδεύει τέλεια τα θαλασσινά, τα ψάρια και τα αλλαντικά.
Ποικιλίες: 100% Σιλβανέρ
Βροχοπτώσεις: 550 mm/έτος
Ηλικία: 40 ετών
Ωρίμανση: 8 έως 9 μήνες σε εκατονταετείς βαρέλια
Αλκοόλ: 12%
Ζάχαρη: <2g/L
Συνολική οξύτητα: 4,11
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8 – 10°C
Διατήρηση: 5 χρόνια
Φτιαγμένο με το παραδοσιακό μείγμα Μακαμπέο, Σαρελλό και Παρελλάδα. Αυτή η κάβα παραμένει τουλάχιστον 18 μήνες σε παλαίωση. Είναι φωτεινή, ανοιχτό κίτρινη σε χρώμα, και προσφέρει ένα κομψό άρωμα, σε τέλεια ισορροπία με τις φρουτώδεις νότες. Με πολύ ήπια γεύση, επιτρέπει να εκτιμηθούν οι νότες λευκού φρούτου και μια καλά ενσωματωμένη ανθρακικότητα με ισορροπημένη οξύτητα.
Μέγεθος: 75 cl
Αυτό το κόκκινο κρασί από τη χώρα μπορεί να είναι στα χειμερινά τραπέζια για να συνοδεύσει τα κόκκινα κρέατα σε σάλτσα και στο τέλος του γεύματος με τυρί αγελάδας. Σερβίρετε στους 16°.
Αυτό το κρασί, που παρασκευάζεται από την ποικιλία σταφυλιού Macabeu, προέρχεται από παλιές αμπελιές σε αργιλώδη-αμμώδη εδάφη, που βρίσκεται στους πρόποδες των Albères και της κορυφής Canigou.
Βαθμός: 100% Arneis.
Οινοποίηση: ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα σε θερμοκρασία 18°C για 3 εβδομάδες.
Ωρίμανση: παραμονή "sur lies" σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα για περίπου 8 μήνες.
Χρώμα: κίτρινο χρυσαφί με ελαφρώς πράσινες ανταύγειες.
Άρωμα: λεπτό και ανθώδες, πλούσιο σε φρουτώδεις νότες που θυμίζουν μήλο και ώριμο αχλάδι.
Γεύση: αλμυρή και γεμάτη με επίγευση που διαρκεί.
Αλκοολικός βαθμός: ±13,5%
Γαστρονομικός συνδυασμός:
εξαιρετικό ως απεριτίφ; προτείνεται για ορεκτικά, ελαφριά πιάτα, πιάτα με ψάρι και λευκά κρέατα.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία περίπου 8°C.
Λεπτό και ελαφρώς αφρώδες στον ουρανίσκο – περισσότερα από μια υπόσχεση: ο Fresch Dachs Secco
Ο Secco "Fresch Dachs" είναι ιδανικός για μια αφρώδη εμπειρία ποτού. Με το σύνθημα "It's Ladies Time", είναι ο τέλειος Secco για την επόμενη βραδιά κοριτσιών. Αυτός ο Secco έχει γεύση από ώρινο μήλο και εξωτικά φρούτα όπως το παθιασμένο φρούτο, και υπόσχεται καθαρή απόλαυση ως απεριτίφ και για το τσούγκρισμα. Φτιαγμένος από κίτρινο Μουσκατένιο σταφύλι, αυτός ο Secco είναι πολύ ευχάριστος και ιδανικός για το καλοκαίρι στην βεράντα! Ο Fresch Dachs Secco δεν είναι μόνο απίστευτα νόστιμος σκέτος, αλλά και ως αναζωογονητικό φρουτώδες κοκτέιλ με μερικά μούρα. Επιπλέον, αυτός ο Secco είναι όχι μόνο βιολογικός και χαμηλός σε ισταμίνη, αλλά και vegan!
Το Château Valentons Canteloup βραβεύεται τακτικά σε διάφορους διαγωνισμούς, όπως το Παρίσι, το Μπορντό, οι Vignerons Indépendants, το Blaye-bourg, το Macon και ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού και Ποτών του Λος Άντζελες.
Η cuvée Blanc de Noirs εκτιμάται για την αμπελώδη, ισχυρή και εξαιρετική της πλευρά. Η σύνθεσή της, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από Pinot Noir, αντικατοπτρίζει το terroir της Σαμπάνιας. Αναδεικνύει πιάτα με χαρακτήρα όπως το πτηνό, το ψητό αρνί, το φιλέτο μοσχαριού καθώς και τα σκληρά τυριά.
Ξύλινη βαλίτσα, εσωτερικό από κόκκινο βελούδο, χαραγμένη με το λογότυπο του Château du Garde, περιέχουσα μια κάθετη (6 σοδειές 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015) από τις εκλεκτές μας ετικέτες. Αυτά τα κρασιά προέρχονται από το καλύτερο κομμάτι μας Merlot, που συλλέγονται με το χέρι για να διατηρηθούν οι ολόκληροι καρποί και στη συνέχεια πατιούνται 2 φορές την ημέρα, και στη συνέχεια ωριμάζουν σε δρύινα βαρέλια κατά μέσο όρο 12 μήνες. Βαλίτσα σε περιορισμένη έκδοση 800 αντιτύπων. Διαθέσιμη στην ιδιοκτησία.
{"CÉPAGES":"Ποικιλίες\n65% Γκρενάς 25% Σιρά 10% Μουρβέντ\nΒαθμός 14,5°\n\nVINIFICATION\nΤα σταφύλια συλλέγονται σε βέλτιστη ωριμότητα για μια ιδανική ισορροπία μεταξύ τανινών και σακχάρων. Πατιούνται και αποκολλούνται, στη συνέχεια μακεύονται για έναν μήνα. 10 μήνες οινοποίησης χωρίς παρέμβαση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.\n\nDÉGUSTATION\nΤο χρώμα είναι βαθύ με λαμπερές ανταύγειες.\nΗ μύτη είναι γεμάτη αρώματα από ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα.\nΗ γεύση είναι ισχυρή, γενναιόδωρη και πικάντικη με αρώματα κόκκινων φρούτων.\n\nACCORDS METS-VINS\nΠιάτα του χειμώνα, μαριναρισμένα κρέατα, BBQ Ribs, θηράματα. Ισχυρά κρεμώδη τυριά.\nΚρασί υψηλής ποιότητας. Ιδανικά να καταναλώνεται στους 17°C.\n\nContenance (L):0,75\nPoids brut (kg):1,5\nDegré Alcool (%):14,5"}
Είναι η μοναδική ερμηνεία μιας προνομιακής χρονιάς, ο καρπός μιας αργής επεξεργασίας και παλαίωσης ώστε να επιτραπεί σε αυτό το μείγμα που αποτελείται από τα 3 σταφύλια μας της Σαμπάνιας να ολοκληρωθεί.
Οπτική: Χρυσή κίτρινη απόχρωση, με λεπτό και κομψό κορδόνι.
Οσφρητική: Φρεσκάδα, πληρότητα και λεπτότητα; Λεπτή και ισχυρή ανοιξιάτικη ανθική μυρωδιά.
Γευστική: Καθαρή, ρευστή και κομψή με όμορφη ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και ζωντάνιας.
Προϊόν που προέρχεται από αφρώδες κρασί και μέλι. Κλασική παραγωγή αφρώδους κρασιού. Σεβασμός στη φυσική ζύμωση στη φιάλη (14 μήνες).
Φυσικό, αρωματικό και λουλουδάτο. Φρέσκια είσοδος με γλυκές νότες μεσογειακού μελιού.
Αποκτήθηκε από μια επεξεργασία σχεδόν καθαρότητας της ποικιλίας Bovale Sardo (τοπικά γνωστή ως Muristellu), μια αυτόχθονη ποικιλία που αναπαρίσταται πιστά σε αυτό το κρασί.
Φρούτο μιας αργής ζύμωσης σε μικρές δεξαμενές από ατσάλι και μιας μακράς ωρίμανσης σε μικρούς κάρβουνους γαλλικής δρυός για 3 χρόνια, είχε μια επακόλουθη ωρίμανση σε μπουκάλι ξαπλωμένο για ένα χρόνο και λίγο παραπάνω.
Χρώμα κόκκινο ρουμπινί αδιαπέραστο με βιολετί νότες, στη μύτη ανοίγει με μεγαλοπρέπεια με νότες από πυρίτιδα, γραφίτη και μικρές μαύρες μούρα.
Στον ουρανίσκο απελευθερώνει τη θερμότητά του ακολουθούμενη από μια υφή μαλακών και περιβαλλόντων τανινών, αποκαλύπτοντας νότες μαύρης σοκολάτας.
Μη φιλτραρισμένο κρασί, τυχόν κατακάθια δεν υποβαθμίζουν την ποιότητα αλλά ενισχύουν την τυπικότητα και μαρτυρούν την ακεραιότητα και τη φυσικότητα των διαδικασιών οινοποίησής μας. Εξαιρετικό σε συνδυασμό με πλούσια και δομημένα πιάτα όπως δεύτερα πιάτα θηραμάτων, κόκκινες κρέατα και ωριμασμένα τυριά.